4 september 2021
14:00

Emmaboda IS

Referat: Nättraby GoIF - Emmaboda IS

Vi mötte ett vad vi tycker väldigt bra motstånd som vi tycker är förvånansvärt långt ner i tabellen efter våra båda möten. Sjöstaden satte också högsta fart under den första halvleken där vi bara fick försvara oss långt ner i planen, men vi tog varje chans att sticka upp vilket vi gjorde ovanligt bra till att vara så hårt tillbakapressade i vissa perioder. Men vi hade ett friläge redan i 8 min i ett av få tillfällen vi kom upp där Sandra dribblade av mv men bollen rann ut över kortlinjen.

Sen är det inte mycket målchanser vi släpper till fast Sjöstaden äger matchen totalt, så vårt försvarsspel har blivit mycket bättre och tajtare. De skjuter in 2 mål som går över Lina, så lite sura mål ändå. Men sen kommer precis innan paus så passar Ellinor fram Moa T till ett nytt friläge som hon förvalatr bra och vi går till paus med bra siffror 1-2.

I andra startar vi lite bättre och vi kommer upp högre i planen. Men sen gör Sjöstaden 3-1 i 52 min och då kändes det lite tungt, men vi ger oss aldrig utan vi spelar upp oss än mer och den sista halvtimmen gör vi det väldigt bra.
Sandra passar fram Emelie Z som dribblar lite och placerar sen in 2-3 målet i bortre gaveln i 73 min, så nu hade vi känning igen!

Men fast vi får till några riktigt bra lägen till så slutar matchen med förlust som kändes lite både och. Sjöstaden var så överlägsna oss i första, så visst det var väl rättvist på det sättet, men efter vår fina uppryckning där vi skapar flera bra lägen är väl också värt lite beröm. Så vi var ändå väldigt nöjda med vår insats till slut, men ändå lite besvikna då var var rätt nära till slut ändå att knipa en poäng till.

Alla spelarna gjorde en helgjuten arbetsinsats och det var många som visade bra form. Sen måste vi fortsätta få till så här bra prestationer i varje match under hösten, då kan vi ta en hel del poäng känns det som. Lina som vanligt klockren i målet, alla däremellan var riktigt bra ända fram till Moa T som var alert under hela matchen, men farligast framåt var ändå Emelie Z som gjorde väldigt bra ifrån sig.